EGÉSZSÉGMEGŐRZÉS

TERMÉSZETES TÁPLÁLÁS


Az egészség legfőbb pillére.

Több mint kétezer éve, Hippokratész óta tudjuk, hogy az egészség a belekben kezdődik, - az egészséges bélflóra képezi a jól működő immunrendszer alapját embernél és állatnál egyaránt. Az elfogyasztott táplálékból nyer energiát, abból tartja fenn magát, abból építkezik a szervezet.

Miért van ma oly sok allergiás kisállat, és miért nem volt ennyi a tápok, műkaják nélküli múltban? Mi az összefüggés az étrend és a megbetegedések között?

Hogyan tápláljam kedvencemet, hogy hosszú és egészséges élete legyen?


Rohanó világunkban, elkényelmesedett társadalmunkban magától értetődőnek tűnik, hogy a speciálisan kedvenceink igényeihez igazodó „teljes értékű”(?) kutya/macska konzervekkel, száraz tápokkal etessük állatainkat. Néhány mozdulat, és máris az etetőtálban a porció. Gyors, tiszta, kényelmes. Ráadásul még jó érzést is kelt a tudat, hogy kedvence a legjobbat, a teljes értékűt kapja, hiszen „minden benne van, ami az állatnak kell” - hangoztatják a gyártók.

De valóban igaz ez?

Napjainkban egyre több kutya, macska szenved allergiától, szőr- és bőrbetegségektől, ízületi problémáktól, gyomor- ill. bélpanaszoktól, hasnyálmirigy-gyulladástól, étel- és/vagy pollenallergiától, autoimmun betegségtől, veseelégtelenségtől, cukorbetegségtől, daganatoktól, pajzsmirigy alul- vagy túlműködéstől, epilepsziától.

A túletetés és a túl sok jutalomfalat (mint a szeretet félreértelmezett megnyilvánulása), a túlzott szénhidrátbevitel kutyáknál, macskáknál is elhízást eredményez, valamint emésztőrendszeri problémák, keringési elégtelenségek, mozgásszervi megbetegedések, immunrendszeri gyengeségek okozója lehet állatainknál.

Vitathatatlan, hogy az ilyen jellegű problémák felmerülése esetén a komplex, egyedre szabott terápia részét képező természetes étrendre történő átállás nyújt megnyugtató, hosszú távú megoldást.

http://kimintvet.hu/homeopatia/

A ragadozó gyomorral rendelkező kutya és macska egészséges étrendje jelentősen különbözik a növényevők vagy mindenevők étrendjétől. Megfelelő minőségű nyers hús, belsőség, zöldség, gyógynövény, esetleg gabona meghatározott arányú keverékére van szükségük.

Mit tegyen a gazdi, ...

… ha nem tud eligazodni az ellentmondásokkal is teli információtömegben?
… ha valóban a legjobban szeretné táplálni kedvencét, és nem jártas a táplálkozástudományokban?
… ha szokatlan jeleket, gyors súlyváltozást veszünk észre állatunkon?

Forduljon szakemberhez!

Mit várhat, ha hozzánk fordul kérdéseivel, panaszaival?


Hívjon most!