GYÓGYKEZELÉSEK

GYÓGYNÖVÉNY-TERÁPIA


A vadon élő állatok ösztönösen keresik és rágcsálják azokat a növényeket, füveket, gyökereket és kérgeket, amelyek tartalmazzák számukra a hiányzó tápanyagokat. Ez az ösztönös viselkedés tetten érhető házi kedvenceinknél is, amikor kutyáink füvet esznek, macskáink a szobanövények leveleit rágcsálják.

FITOTERÁPIA

A fitoterápia, azaz a gyógyhatással rendelkező növényekkel való gyógyítás az alternatív állatorvoslásban jól alkalmazható a legkülönfélébb emésztőrendszeri problémák kezelésére, anyagcsere-zavarokra, allergiás panaszokra, bőrbeteg-ségekre, fertőzések kezelésére, gyulladáscsökkentésre, fájdalomcsillapításra, immunerősítésre, sőt még viselkedési zavarokra is.


A gyógynövények,
mint alternatívák


A megváltozott életmódból adódóan a legtöbb házi kedvencnek nincs módja, hogy erdőn-mezőn szabadon járva gyógynövényekhez jusson, így a kutyáknál és a macskáknál is jelentősen megnövekedett az ún. civilizációs betegségek (bőrallergiák, daganatos betegségek, immunrendszeri problémák, szív- és érrendszeri elváltozások, szájüregi megbetegedések) száma. A gyógynövények biztonságosan és hatékonyan alkalmazhatók ezen esetekben is akár önállóan, akár kiegészítő terápiaként.

Néhány gyógynövényt érdemes nemcsak gyógyulásra, kúraszerűen adni, hanem a táplálék kiegészítéseként folyamatosan, a jó egészségi állapot fenntartása érdekében.

ZOOFARMAKOGNÓZIA


Az alkalmazott zoofarmakognózia az állatok holisztikus jólétét szolgáló kiegészítő terápia, mely abban segít nekik, hogy a velük született ösztönös képességeikkel kiválaszthassák a nekik legmegfelelőbb orvosságokat (agyagokat, algákat, moszatokat, növényi olajokat, füvekben, növényekben található ásványi és egyéb tápanyagokat) ugyanúgy, mintha a vadonban élnének, és ily módon a számukra szükséges adagolásban és ideig gyakorolhassák az öngyógyítást.


Hogyan alkalmazható az állatok ösztönös öngyógyító képessége a
megelőzésben és a gyógyításban?


A gyógynövény kivonatok közül a nagy tisztaságú esszenciális terápiás olajok állatorvosi célú felhasználásának kiemelt jelentőséget tulajdonítok, mert a zoofarmakognózia módszereivel, az állatok ösztönös szerválasztó képességeivel ezek az olajok meghökkentő eredményekre képesek. Az esszenciális terápiás olajok ereje azok összetevőikben, alkotóelemeik sokaságában rejlik, melyeknek köszönhetően többféle hatással is bírnak. Sajátos tulajdonságuk, hogy a felépítésüknek köszönhetően hatásuk rendkívül gyors: másodpercek alatt elérik az agyat, néhány perc elteltével a teljes véráramban kimutathatók, és rövid idő alatt képesek eljutni a test minden sejtjéhez. Egyszerre hatnak fizikai és érzelmi síkon egyaránt.

Praxisomban csak kiváló minőségű és nagy tisztaságú terápiás olajokat használok, melyek nem helyettesíthetők a mindennapokban használatos illóolajokkal, aromaolajokkal, és az eljárás sem tévesztendő össze az aromaterápiával!

Hívjon most!