EGÉSZSÉGMEGŐRZÉS

KÖRNYEZET ÉS ÉLETMÓD


Az egészségmegőrzés érdekében nagyon fontos, hogy a gazdik tisztában legyenek bizonyos alapelvekkel, „szabályokkal” amelyek elősegítik a kedvenc állatunkkal való harmonikus együttélést.

Viselkedési problémák

Félős, ijedős, agresszív, harapós, izgága kutya


Gyakran keresnek fel tanácsadásomon zavaró viselkedési problémákkal. Nyugtató adásával legfeljebb csak időleges eredményeket érhetünk el, de a probléma valós okát ezzel nem orvosoltuk.

A zavaró viselkedés hátterében számos tényező állhat, és ez csak az állat életének egészét feltáró alapos felméréssel, a kutya és gazdája együttes megfigyelésével deríthető ki és oldható meg.

Célom, hogy az állat viselkedése kiegyensúlyozottá váljon, ezáltal megszűnjön az agresszív, szorongó vagy épp visszahúzódó viselkedése.

TANÁCSADÁSRA JELENTKEZÉS

Mi okozhatja a kutyám agresszív viselkedését?

Kutyám rám támad? Más állatokkal agresszív? Cselekednünk kell..


A viselkedési problémák szinte mindig szoros összefüggésben vannak a kutya környezetével és „falkája” életmódjával. Például az agresszív viselkedést okozhatja fokozott szexuális aktivitás, nem az állatnak megfelelő hely a családi hierarchiában, kölyökkori trauma és számos egyéb tényező. Ezért fontos a komplex vizsgálata, kezelése.

Tanácsadásom keretében megtanítom a gazdikat arra, hogyan lehet létrehozni azt a viszonyrendszert a kutya környezetében, mely mind a gazda, mind a kedvence számára biztosítja a kiegyensúlyozott, sok örömet nyújtó élet lehetőségét.


TANÁCSADÁSRA JELENTKEZÉS

Helyes hierarchia kialakítása

Néhány egyszerűbb változtatással, új szokások bevezetésével még a nehezebb esetek is gyakran meglepően könnyen kezelhetők.


Számtalan esetben a kutya ideges, agresszív viselkedésének az az oka, hogy szerepzavarban él. Ő a falkavezér a családban, ugyanakkor ezt a feladatot nyilvánvalóan nem tudja ellátni.

Kiemelkedően fontos a sétáltatás. A kutyasétáltatás során nemcsak a fölösleges energiáját vezeti le az állat, hanem alkalma van fajtársaival is találkozni, játszani, ami lelki egészsége szempontjából lényeges. A fajtársakkal való találkozás krónikus hiánya akár idült bűzmirigy problémákat is okozhat az állatnál. Ez a példa is mutatja, hogy miért fontos a kutya és környezetének komplex vizsgálata.

Hívjon most!