GYÓGYKEZELÉSEK

FÉNY- ÉS SZÍNTERÁPIA


A fényterápia során használt monokromatikus, polarizált fény a szervezet öngyógyító potenciálját természetes és egyedülálló módon aktiválja.

Segíti a gyógyulási folyamatot, erősíti az immunrendszert, jelentős javulást eredményez a sérülések és a bőrbetegségek esetén. Lerövidíti a sebek gyógyulási idejét, csökkenti a hegesedést állatunk esetében is.

A fény élettani hatásai


  • támogatja a sejtek egészséges működését
  • serkenti az anyagcserét
  • elősegíti a méreganyagoktól való megszabadulást
  • fokozza az oxigénfelvételt
  • lassítja a kóros és degeneratív elváltozásokat
  • segíti a gyógyulási folyamatot
  • erősíti az immunrendszert
  • jelentős javulást eredményez a sérülések és a bőrbetegségek esetén
  • mivel lerövidíti a gyógyulási időt, csökkenti a hegesedést
  • nagymértékben csökkenti a fájdalmat és a gyulladást.

Mindezek következményeként szinte megfiatalodnak a sejtek és velük együtt az egész szervezet.

A fény- és színterápia az alábbi területeken használható eredményesen

Bőrgyógyászat

Friss műtéti vagy baleseti sebek, régi sebhelyek (keloidok), vérömlenyek, herpesz, viszketegség, atopikus ekcéma, bőrallergia, bőrgomba, fekély, sipoly, felfekvések, szőrhiány, gennyes bőrgyulladás, körömágygyulladás.

Mozgásszervi megbetegedések és fájdalomcsillapítás


Állatoknál a heveny és idült fájdalommal járó állapotoknál a kezelés hatására gyorsan csökken a fájdalom. A csökkent érzékenység kombinálva a jobb vérellátással meggyorsítja a sérült szövetek regenerációját.
A terápia hatékonyan alkalmazható izomgörcsök oldására is. Heveny és idült ín- és izomgyulladás, artritisz, artrózis, reumás fájdalmak, ín- és izomrándulások, -zúzódások, -szakadások, gerincfájdalmak. A kezelt területen kezdetben a korábbinál erősebb fájdalmak jelentkezhetnek, ez a szervezet természetes reakciója, mikor megindul a gyógyulás.

Szülészeti problémák

Felületi sérülések a genitáliákon, a külső nemi szervek heveny ill. idült gyulladásai, emlőgyulladások, mellbimbó-sérülések. Miután a fényterápiának nincs semmiféle káros hatása a magzatra, ezért a vemhesség teljes időszaka alatt aggály nélkül alkalmazható! kedvenceinknél

Fül-orr-gége betegségek

Kutyáknál és macskáknál is gyakran előforduló fülgyulladások (a lámpa használatával sok esetben elkerülhető az invazív beavatkozás, és csökkenthető az antibiotikum mennyisége), torokgyulladás, felsőlégúti hurut, köhögés, asztma.

Sebészet

A fényterápia segítségünkre lehet friss sebek, fertőzött sebek, égési sérülések, fekélyek, felfekvések kezelésére is. Csonttörések után a merev inak, ízületek és izmok a kezelések hatására kilazulnak, így gyorsabbá és teljesebbé válik a sérült rész regenerációja.

Egyéb panaszok

A teljesség igénye nélkül néhány olyan probléma, melyeknél szintén jó eredménnyel használható: Cukorbetegség, depresszió, félelem, inkontinencia, étvágytalanság, fogínygyulladás, szőrhullás, hasmenés, székrekedés, tejtermelődés zavarai, az immunitás támogatása.

Fényakupunktúra

A fény terápiás hatását nem csak helyi kezelések formájában használhatjuk ki, hanem szisztémás kezelésre is alkalmazhatjuk, amilyen pl. a fényakupunktúra. Így a fény gyógyító hatása sikerrel alkalmazható a betegségek belső okainak a mérséklésére is.

Az akupunktúrális pontok fénystimulációja nagyon hatékony - mint a klasszikus kínai akupunktúra -, de annál egyszerűbben, fájdalommentesen alkalmazható. Annak az oka, hogy a fénystimuláció jelentős mértékben képes helyettesíteni a klasszikus tűs módszerű akupunktúrát, abban rejlik, hogy a bőrnek különleges (a szokásosnál erősebb) vezetőképessége van az akupunktúrális pontok felett, melynek köszönhetően a stimulációs fénysugár - a hatásának lényeges csökkenése nélkül - a szövet mélyebb pontjaihoz is eljut.

A fényakupunktúra további előnye, hogy a kívánt hatás eléréséhez nem szükséges teljes pontossággal az akupunktúrális pontot meghatározni, elegendő a biolámpa alkalmazása azon a területen, ahol az akupunktúrális pont található.

Hívjon most!