EGÉSZSÉGMEGŐRZÉS

MELLÉKHATÁSOK KIVÉDÉSE


A kedvencként tartott állatok évente ismételt kötelező és ajánlott védőoltásai gyakran okozhatnak különféle mellékhatásokat, sokszor olyanokat is, amelyeket nem hoznak összefüggésbe az adott védőoltással: például a fejlődés ütemének csökkenése, elhúzódó hasmenés, ekcéma, felső és alsó légúti tünetek, idegrendszeri tünetek, viselkedési zavarok, stb. Ezek kiküszöbölésére is létezik megoldás: Védőoltások beadása homeopátiás védelem mellett. Így jelentősen csökkenthető ill. kivédhető az esetleges mellékhatások kockázata. Ha az oltás beadását követően jelentek meg kedvencünknél bizonyos tünetek, akkor érdemes felkeresni egy homeopata állatorvost, aki az eset részletes áttekintése után el tudja végezni annak a védőoltásnak az ún. „kivezetését”, mely feltételezhetően hozzájárulhatott a tünetek megjelenéséhez. Ezzel a módszerrel sok esetben érhető el javulás vagy teljes gyógyulás olyan esetekben is, amikor az akadémikus orvoslás sikertelen. E kezelések azonban nem csökkentik a védőoltások hatékonyságát!

A gyógyszerek is okozhatnak enyhébb-súlyosabb tüneteket, mellékhatásokat

Terápiák, kezelések állatok számára a gyógyszer és védőoltás okozta mellékhatások megszűntetésére.


Gyakran okoznak enyhébb-súlyosabb tüneteket, mellékhatásokat a gyógyszerek is. Az általuk kiváltott nem kívánatos hatásokkal (mellékhatások) szemben is hatékonyan alkalmazható a fenti eljárás.

2017 tavaszán érkezett hozzám egy öt éves közepes termetű keverék kan kutya. Akkor már kb. másfél éve szenvedett időnként rátörő pánikroham-szerű tünetektől: fel-alá rohangált, nem lehetett megnyugtatni, remegett, - ez volt, hogy egész éjszaka tartott. Emellett intenzíven vakarózott. Tüneteinek megjelenése egyértelműen köthető volt a másfél évvel azelőtt megkapott kombinált oltáshoz, mely egyben a veszettség komponenst is tartalmazta (közvetlenül az oltás után jelentek meg a tünetek!). Kezelését az adott védőoltás „kivezetésével” kezdtük az állatnál, ami egy hónapig tartott. Más terápiát ez idő alatt nem kapott. A kúra letelte után teljesen megszűntek a fent említett tünetei. Azóta már eltelt két év, és a kutyus teljesen jól van, minden rendben, gyakorlatilag tünetmentes a gazdi kis kedvence.

Hívjon most!