GYÓGYKEZELÉSEK

BACH-VIRÁGTERÁPIA


Az 1930-as években Dr. Edward Bach (1886-1936) angol orvos a homeopátiából kiindulva alkotta meg, mely egy különleges, gyógyulást elősegítő módszerré vált.

A Bach-féle virágterápia a betegséget kialakító egyensúlytalansági állapot okait nem a test működési szintjén értelmezi, hanem a psziché működéseként megjelenő érzelmi változásokat tartja a betegségek okainak. Az élőlényeknek a környezetükben lévő dolgokról alapvetően kétfajta érzelmi megnyilvánulása lehet.

Ez harmonikus vagy diszharmonikus.

A Bach-virágterápia
az állat érzelmeit harmonizálja,
ezáltal segíti elő a gyógyulást


A Bach-féle virágterápia szerint a betegségek oka minden esetben a diszharmonikus érzelmi állapotban keresendő. Az emberekhez hasonlóan az állatok is rendelkeznek érzelmekkel, és ezek az érzelmek nagymértékben kihatnak egészségükre, testi állapotukra.

Ha az állat érzelmei negatívak/diszharmonikusak, az előbb-utóbb viselkedési zavarokhoz, esetleg testi tünetekben is megnyilvánuló betegségekhez vezethetnek. A Bach virágterápia az állat érzelmeit harmonizálja, ezáltal előidézve a gyógyulást.

A terápia nevét Dr. Edward Bach, angol homeopata orvosról kapta, aki vadon termő növények virágaiból készített esszenciákat. Az esszenciákat 7 csoportba sorolta, melyek mindegyike egy-egy érzelmi állapotot fed le (félelem, bizonytalanság, érdektelenség, magányosság, túlérzékenység, kétségbeesés és túlzott aggódás). Kiválasztott 37 növényt és forrásvizet felhasználva ezekből állította elő virágcseppjeit, melyeket megfelelően kombinálva az egyes negatív érzelmeket harmonizálni lehet.

Akárcsak a homeopátia, a Bach virágterápia sem az egyes tüneteket kezeli, hanem az állatot, mint egységet vizsgálja, annak testi és lelki állapotát, viselkedését, reakcióit egyaránt figyelembe véve.

A virágterápia természetes
és szelíd gyógymód


A virágterápia is egy természetes, mindenféle káros anyagtól mentes, ugyanakkor nagyon hatékony, de szelíd gyógymód. Igen sok kellemetlen problémára, viselkedési zavarra jelent megoldást:

  • szeparációs szorongás
  • agresszió
  • rongálás
  • féltékenység
  • hiperaktivitás
  • kényszeres viselkedés
  • költözéssel kapcsolatos problémák
  • utazással összefüggő panaszok stb.

„A rész önmagában nem gyógyítható, ha nem nézzük az egészet. Nem kísérelhetjük meg a test gyógyítását a lélek egészsége nélkül.
A fej és a test teljességéhez vezető első lépés a szellem kezelése kell, hogy legyen … Az orvosok legnagyobb vétke manapság,
ha elkülönítik egymástól a test és a lélek kérdéseit.”

Platón: A társadalom

GYÓGYKEZELÉSEK: BACH-VIRÁGTERÁPIA

Hívjon most!