GYÓGYKEZELÉSEK

HOMEOPÁTIA ÁLLATOKNAK


Hasonlót a hasonlóval gyógyítani (simile-elv). Ami nagy dózisban káros a szervezetnek, az kis adagokban gyógyító hatású. Ez pontosan igaz az állatokra is a homeopátia területén

Gondoljunk csak a védőoltásokra, vagy arra, hogy a kígyómarás ellenszere is kígyóméregből készül!

Mi a homeopátia?

A homeopátia személyre szabott, holisztikus szemléletű gyógymód, azaz a diagnózis felállításánál és a megfelelő szer kiválasztásánál figyelembe veszi a testi, lelki és szellemi tüneteket egyaránt.

A szervezet öngyógyító képességét többszörösére felerősíti, s ezzel a gyógyulási folyamatot megindítja, illetve annak idejét hihetetlen módon lerövidíti. A gyógyítás nem csak a beteg szervre irányul, hanem a testi-lelki-szellemi harmónia teljes visszaállítására törekszik, valamint a szervezet veleszületett hajlamaiból adódó betegségek megelőzésére is szolgál.

A homeopátia a legtöbb betegség esetében az állatoknál is segít


 • emésztőszervi megbetegedések (étvágytalanság, hányás, hasmenés, bélsárrekedés)
 • fülgyulladások
 • különböző eredetű, visszatérő bőrbetegségek (ekcéma, allergia, szőrhullás)
 • mozgásszervi panaszok (ízületgyulladás, reuma, tacskóbénulás)
 • légzőszervi és keringési megbetegedések (légcsőszűkület, légzészavarok, szívelégtelenség)
 • vese- és májbetegségek
 • szaporodásbiológiai elváltozások (az ivarzási ciklus zavarai, álvemhesség, emlőgyulladás, prosztatagyulladás)
 • viselkedési zavarok (agresszió, szeparációs szorongás, extrém félelmi reakciók)
 • daganatos megbetegedések
 • idegrendszeri megbetegedések (epilepszia)

A homeopátiának számos előnye van az akadémikus orvoslással szemben

 • Megfelelően alkalmazva mellékhatásuk nincs, így veszély nélkül alkalmazhatók vemhes, idős és fiatal állatok esetében egyaránt.
 • Nem képez az állatok szervezetében a homeopatikum maradékanyagot, nincs élelmiszerhigiéniai várakozási idő, ezért haszonállatok esetében különösen javallott.
 • Edzik az állat szervezetét, stimulálják annak immunrendszerét.
 • Használatukkor - az előírt adagolás mellett - nem alakulhat ki allergia, könnyen adagolhatók.
 • A homeopátia segítségével számos esetben elkerülhetőek olyan gyógyszeres kezelések, melyek során káros mellékhatások léphetnek fel.
 • A védőoltások, illetve gyógyszerek esetleges mellékhatásai megelőzhetők, illetve kezelhetők homeopátiával.
MELLÉKHATÁSOK KIVÉDÉSE

Mi kell ahhoz, hogy az állatorvos a megfelelő homeopátiás szert felírhassa?

Ahhoz, hogy az állatorvos a megfelelő homeopátiás készítményt írja fel, nélkülözhetetlen a beteg állat gazdájának, gondozójának alapos, minden részletre kiterjedő beszámolója.

 • Meg kell figyelni, milyen körülmények között jelentkeznek a tünetek (stressz, fronthatások, ivarzási ciklus bizonyos stádiuma stb.).
 • Mi az, amit az állat a tünetek fennállásakor szívesen csinál, például hideg padlón szeret-e feküdni vagy a fűtőtest közelébe húzódik?
 • A fájdalmas testrészen fekszik-e, vagy éppen ellenkezőleg?
 • A hideg vagy a meleg folyadékot kívánja-e?

Ilyen és ehhez hasonló kérdések merülnek fel az első beszélgetések alkalmával, ezért, ha ezt a gyógymódot választjuk, az bizonyos elkötelezettséget igényel a gazdi részéről.

Alkati homeopátiás kezelés

Egy mélyben meghúzódó betegség gyógyításához az ún. alkati homeopátiás kezelés szükséges, ami egyébként a gyógymód egyik különlegessége is. Ilyenkor a homeopata állatorvos az állat örökletes hajlamainak, előző betegségeinek, összes testi, lelki tüneteinek elemzése után egy olyan, egyedre szabott homeopátiás szert fog adni, mely a beteg egészségének teljes helyreállítását segíti elő. Bár az alkati kezelés nem mindig gyógyítja meg a krónikus betegséget, általában sikeresen csökkenthető kedvenceink tüneteinek súlyossága és/vagy intenzitása. A kezelés mindig a beteg reagálási módjától függ.

Daganatos betegségek szelíd
(nem mérgező) gyógykezelése

HNTTT
(Homeopathic Non-Toxic Tumor Therapy)

Sajnos kedvenc állatainkat sem kerülik el a daganatos megbetegedések, de létezik rá összetett, hatékony kezelési módszer, mely akár néhány héten belül is érzékelhető javulást hozhat.

Segítségével megakadályozhatók az áttétek. Legalább 2-3 évi kezelés szükséges, de utána is folytatni kell a természetes táplálékok (értsd: gyógytáplálékok) fogyasztását.

A terápia a vemhesség idején is végezhető. A homeopátiás kezelésnek ezt a módozatát "inspiráló homeopátia"’-nak is nevezik. A beteg reaktivitását stimuláljuk homeopátiás szerekkel, melyek hatására az immunrendszer képessé válik a rákos sejtek felismerésére, beindítva az öngyógyító folyamatokat.

Az utolsó stádiumban lévő betegeknél már többnyire nem lehet teljes gyógyulást elérni, de a végső szakaszban is jelentősen enyhíthetik a homeopatikumok a fájdalmat és a rossz közérzetet, erősítik a fizikai állapotot, javítanak a szellemi és érzelmi állapoton, - és általában javítják a beteg életének minőségét.

Betegségek megelőzése

A homeopátiás szerek egyedülálló jellegzetessége, hogy bizonyos típusú betegségek megelőzésére is használhatók. Védelmet nyújtanak a legkülönfélébb fertőző betegségek ellen („homeopátiás védőoltások”), de még a rák megelőzésében is fontos szerepük lehet. Bizonyos homeopátiás eljárásokkal specifikusan meg lehet erősíteni a szervezet ellenállását a daganatos megbetegedésekkel szemben. Ez különösen azon kutyák, macskák és egyéb állatok számára létfontosságú, akiknek már volt daganatos megbetegedése, vagy a ráknak vélhetően nagyobb a kockázata a családi előzmények miatt.

Eugenikus kúra

Eugenika: "a jó születés tudománya". A homeopátiával lehetőség nyílik arra, hogy bizonyos genetikai terheltség megjelenésének a valószínűségét lecsökkentsük; illetve a genetikai terheltségből adódó valamely betegség iránti hajlam is csökkenthető vagy szerencsés esetben teljesen eliminálható a következő nemzedék tagjainak életéből.

Ilyen betegségekre való hajlamok, - melyektől egyes vérvonalak szenvednek -, kedvezően befolyásolhatók (pl. csontváz-deformitások, kötőszöveti gyengeség, szívproblémák, pszichés zavarok, szőrtakaró problémák, entrópium, rejtett heréjűség, stb.).

A terápia abból áll, hogy a vemhesség ideje alatt bizonyos időközönként egyénileg összeállított magas potenciájú szerek sorát adjuk, melyek azon betegséghajlamok továbbadását akadályozzák meg, amelyek a szülők, nagyszülők életében megbetegedéseket okoztak. Ehhez az elődök (de legalább mindkét szülő) betegségeit alaposan fel kell tárni.

Hangsúlyozni kell a módszer egyediségét, és egy gyakorlott szakember által a szülők és ősszülők ismert betegségeinek pontosan átgondolt analízisét!

Ennek a módszenek elsősorban nemesítéssel foglalkozó tenyészetekben van óriási jelentősége (pl. kutyatenyészetekben), ahol ennek eredményeként a kiszámítható genetikai előrehaladás nagymértékben meggyorsítható.

Fajtanemesítés esetén generációkban kell gondolkodni, - nem biztos, hogy az első alomban már látványos eredményeket lehet elérni, de a következő alom már mindenképpen messze jobb alkati tulajdonságokkal és kondícióval jön a világra, mint az előzők.

Allergia ellen homeopátiás deszenzibilálás

Az allergia a szervezet túlérzékenysége bizonyos anyagokkal, az allergénekkel szemben. Ha az állat szervezete többször kerül kapcsolatba egy bizonyos allergénnel, az immunrendszere „érzékenyítődhet” (szenzibilálódhat), és kialakul a jellegzetes allergiás reakció.


Kutyák esetében az allergia leggyakoribb tünetei

 • a bőr viszketése (allergiás bőrgyulladás)
 • visszatérő külső hallójárat-gyulladás
 • érintettek lehetnek a légutak is (köhögés, tüsszögés, orrfolyás)
 • gyomor-, bélrendszeri tünetek (hányás, hasmenés)


Leggyakoribb allergének

 • háziporatkák
 • penészgombák
 • fák és füvek pollenjei (szezonális allergia!)
 • az eleség fehérje- vagy szénhidrát komponense és a tápok adalékanyagai (táplálékallergia!)
 • a bolha nyála (bolhaallergia!)
 • bolhanyakörv
 • különféle vegyi tisztítószerek, … stb

A tüneti kezelésen (gyulladáscsökkentő szteroidok, antihisztaminok) kívül létezik egy ún. oki kezelés a homeopátián belül is: ez az eljárás a deszenzibilálás, „érzékenyítlenítés”. Ennek során először az allergiát kiváltó anyagokat kell pontosan (egyedileg) meghatározni (allergiavizsgálat), majd az allergén anyag(ok)ból készült homeopátiás szer(eke)t adunk az állatnak egy előre meghatározott rendszerben négy hónapon keresztül, melynek eredményeként az immunrendszer túlérzékenysége kioltódik, csökkennek ill. megszűnnek az adott allergén(ek) kiváltotta tünetek.

Szezonális allergia - SEGÍTSÉG, vakarózik a kutyám!

Vakarózik szeretett kutyusa? Egy lehetséges ok: a szezonális allergia. Milyen tünetekkel jár a szezonális allergia? Hogyan lehet kezelni a szezonális allergiát káros mellékhatások nélkül, a homeopátia segítségével? Videónkban ezekre a kérdésekre adunk választ.

Mi az, amit még a homeopátia sem tud?

Az olyan elváltozások kezelésére, amelyek maradandó szövetkárosodással járnak, és / vagy amelyek sebészeti beavatkozást igényelnek, nem alkalmas ez a gyógymód. Sajnos az ilyen esetekben csak a kísérő tünetek enyhítésére, az általános ellenálló képesség javítására, az immunrendszer erősítésére korlátozódhat a homeopátiás kezelés. A szükséges sebészeti beavatkozások után azonban a gyógyulási folyamatok stimulálásával a lábadozás ideje és milyensége pozitívan befolyásolható.

Hívjon most!