Dhanwantari
az Ayurveda első tanítója
(védák, Kr.e. III. évezred)

Az utóbbi években egyre növekvő érdeklődés tapasztalható a különböző természetes alapanyagokból előállított, és mindenféle szintetikus összetevőktől mentes gyógyászati készítmények, és az ezeket alkalmazó gyógyászati rendszerek iránt.
Egyre inkább kezd előtérbe kerülni az egészségmegőrzés, a betegségmegelőzés szemlélete is a már kialakult betegségek kezelésére törekvő szemlélettel szemben. Ez utóbbival összefüggésben egyre nagyobb igény mutatkozik az olyan ősi gyógyászati rendszerek "újrafelfedezésére" is, amelyek pontosan az előbbi szemléletet követik, illetve lehetővé teszik az egyénre szabott terápiás módszerek kiválasztását és alkalmazását is.


Az Ayurveda a világ egyik legrégebbi holisztikus, a WHO által is elismert gyógyászati rendszere, amely gyógyító, egészségmegőrző rendszerként mind a mai napig megőrizte eredeti értékeit. Az ősi India területén használatos szanszkrit nyelv szerinti jelentése: "az élet tudománya". Gyökerei India többezer éves történelmének kezdetéig nyúlnak vissza: tanai több mint 5000 évvel ezelőtt keletkeztek, tanításai egyidősek az első fejlett emberi civilizációkkal.
     
Ez a - több ezer éve élt indiai bölcsek megfigyeléseire és tapasztalataira épülő - gyógyászati rendszer évezredek óta megállja a helyét, ma újra virágkorát éli, és nem csupán Indiában, hanem a világ számos más országában is több százmillió ember gyógyulását, rehabilitációját és egészségmegőrzését szolgálja eredményesen.
Az Ayurveda tudománya olyan gyógymódokat és gyógyászati készítményeket kínál az emberiség egésze számára, amelyek hatékonyak, sokoldalúak, és természetes összetevőiknél fogva mentesek a káros mellék-, esetleg évek múlva jelentkező utóhatásoktól. 
 
A teljes egészében természetes alapanyagokból (növényekből, ásványokból) évezredes receptek alapján előállított ayurvedikus gyógyászati készítmények minden más kezeléssel együtt, káros mellék- és kölcsönhatások nélkül alkalmazhatók; abban segítik a szervezetet, hogy önmagát gyógyítsa meg. A betegségmegelőzésben, a gyógyításban és az utókezelésben szerepük egyedülálló. Erősítik a szervezet ellenállóképességét, immunitását; a szervezet működését egyensúlyba hozzák és harmóniában tartják. E gyógyító rendszer arra törekszik, hogy figyelembe vegye azt a számtalan külső és belső tényezőt, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy az emberiség egészségben élje le az életét.

Az ayurvedikus gyógykészítmények természetes, és sok esetben nélkülözhetetlen kiegészítői a modern orvoslásnak. Valamennyi hazánkban forgalmazott készítmény rendelkezik a szükséges hatósági engedélyekkel: OGYI, OÉTI, KERMI, ÁNTSZ.

Az Ayurveda tudománya a humán egészségmegőrzés és gyógyászat mellett az állategészségügy, az állatgyógyászat területén is jelen van a gyógyhatású készítményeivel. Ezek természetes, tiszta, kiváló minőségű alapanyagokból készülnek, szintetikus összetevőket, antibiotikumokat és mesterséges hozamfokozókat nem tartalmaznak.

Az állatgyógyászati termékek előállításánál, a humángyógyászati termékekhez hasonlóan, az évezredes hagyományok párosulnak a legújabb kutatási eredményekkel, a legfejlettebb technológiákkal, és ennek eredményeképpen a természetes, harmonikus állattartás nélkülözhetetlen elemét képezik az ayurvedikus szerek.


Hazánkban az ayurvedikus állatgyógyászati készítmények az OMMI- ill. FVM-engedéllyel kerülnek forgalomba; a Biokontroll Hungária és a Biokultúra Egyesület tanúsítványa szerint pedig ökológiai gazdálkodásban is engedélyezett a használatuk.

 

Dr. Kopócsi Andrea

Bejelentkezés:(20) 928-4425

e-mail: info@kimintvet.hu

 

 

<< LAP ELEJÉRE