„Táplálékod legyen egyetlen orvosságod!”

Hippokratész

 


 

Egészségi állapotunk nagymértékben függ attól, hogy táplálkozásunkkal bevisszük-e szervezetünkbe mindazokat a természetből származó tápláló anyagokat, amelyekre nap mint nap szükségünk van.

Abban kínálunk megoldást, hogy szervezetének meg tudja adni mindazokat a biológiailag fontos, természetes anyagokat, melyek elengedhetetlenek az egészség megőrzéséhez.

Ezek a táplálékaink megfelelő mennyiségben fogyasztva még gyógyító hatást is képesek kifejteni. Mind humán-, mind állatgyógyászati téren nagyon kedvezőek a tapasztalatok.

 

Mik is azok a gyógyító táplálékok?


Teljesen tiszta, vegyszermentesen termesztett táplálék-zöldségeink és -gyümölcseink, melyeket, - mint alapvető táplálékforrásokat -, nap mint nap fogyasztunk, ..., fogyaszthatnánk, ha hozzájutnánk megfelelő minőségben és mennyiségben. Ilyen zöldségféle pl. a cékla, a sárgarépa, a csicsóka, és a gyümölcsök közül a fekete áfonya, a fekete ribizli, az alma, a citrom, és a gyógynövényként is ismert csipkebogyó és homoktövis.

 

Hogyan és mennyit fogyasszunk a gyógyító táplálékokból?


Az ún. gyógytáplálékok segítségével a zöldségekben és gyümölcsökben rejlő „csoda” bejut minden ember  ill. állat szervezetébe. Így segítenek ezek a táplálékaink megőrizni az egészségünket, és adott esetben gyógyhatással is bírnak. Ezek a hatásaik azonban nagyban függenek a bevitt mennyiségtől. Egy felnőtt embernek min. ½ kg-ot kellene elfogyasztani az adott zöldségből / gyümölcsből, hogy az előbb említett hatásait ki tudja fejteni. Ezt hogyan tudjuk megoldani? Ha a frissen, a biopiacról (!) beszerzett zöldségekkel, gyümölcsökkel próbálkoznánk, bizony kudarcba fulladna a dolog már a második – harmadik napon. Gondoljunk csak pl. a céklára vagy az áfonyára …, napi ½ kg nyersen …! Mennyi munka lenne vele nap mint nap; és az emésztőrendszerünk sem bírná!

A megoldást egy hazai felfedezés kínálja: 1-2 evőkanál koncentrátummal, könnyen fogyasztható formában egyszerűen és gyorsan be tudjuk vinni a szervezetünkbe a napi ½-1kg-nak megfelelő zöldség / gyümölcs mennyiséget a legtisztább, vegyszermentesen termesztett (ökológiai gazdaságból származó) minőségben. Az eljárás olyan kíméletes, hogy még a legérzékenyebb vitaminok, sőt a növényi enzimek is sértetlen (élő, aktív) formában juthatnak be a szervezetünkbe jól hasznosuló formában. Az így készült koncentrátum adalék-, színező-, ízfokozó-, tartósító-anyagoktól mentes!
Teljesen tisztán tartalmazza az adott táplálék-zöldséget, -gyümölcsöt ún. tápegész formában, - csak a vizet vonják ki belőlük egy nagyon kíméletes eljárással.

 

Miért fontosak számunkra a táplálékkal bevitt aktív hatóanyagok?


A természetes életmódtól való egyre erősebb elszakadás megannyi következménnyel jár. A technikai fejlődés a visszaélések következtében sokszor még súlyosbítja  a kialakult helyzetet. A mezőgazdasági és az ipari termelés profit orientált és mennyiségi szemlélete a környezetszennyezésen túl már élelmiszereink minőségében is komoly változást hozott. A gazdaságosság elvének alkalmazása a növényi termesztésben és az állattenyésztésben egyaránt jelentős változásokat eredményezett.  
A különböző adalékanyagok, a tartósítószerek, az ízfokozók, az aroma- és színanyagok használata az élelmiszeripar, és nem az egészségesen táplálkozni akaró egyén érdekeit szolgálja. 

A globalizáció megannyi hatással van az egész társadalomra és személyes életünkre is. A felgyorsult életvitelt, a rohanó élettempót és a sokszor agresszív társadalmi magatartást is mind-mind maga után vonhatja. Az emberek mindinkább elveszítik biztonságérzetüket, a korábbi hagyományok, szokások lassan feledésbe merülnek, az állandóság csökken az emberek életében. A változások ilyen gyors üteme szinte elviselhetetlenné teszi az alkalmazkodást. Nap mint nap hatalmas információ-tömeg zúdul ránk, mellyel szinte lehetetlen lépést tartani, a pszichés leterheltségünk és a nem megfelelő környezeti feltételek mind-mind végletekig kimerítik szervezetünk alkalmazkodó képességeit.
Ma a leggyakoribb egészségi problémák egyik fő oka a sejtanyagcserét és a kötőszövetek stabilitását biztosító tápanyagok krónikus hiánya. Az orvoshoz fordulás és a halál-okok 66%-a táplálkozás-eredet, és ennek 90%-a erre a hiányállapotra vezethető vissza. A hiányállapotot a hajszolt, szétzilált életvitel, a környezetszennyezés, a stressz, de elsősorban a tápanyagszegény táplálkozásunk okozza.

MEGOLDÁS

 

„Táplálékod legyen egyetlen orvosságod!”

Hippokratész

(Az egyes táplálék-növényekről részletesebb adatokhoz a képre kattintással juthat hozzá.)

<< LAP ELEJÉRE

Információ és tanácsadás:

Dr. Kopócsi Andrea
(20) 928-4425

e-mail: info@kimintvet.hu