A rózsafélék családjába tartozik. Az egész világon jól ismert, és mivel jó alkalmazkodó képességű, szinte minden égöv alatt megterem. Az almát a rómaiak is ismerték és fogyasztották, a mai választékbővülés ebben a században alakult ki nemesítéssel és keresztezéssel. Számos fajtáját ismerjük, a nyári almától a késő őszi fajtáig.


Tápértéke


Tartalmaz kalciumot, foszfort, vasat, magnéziumot, nátriumot, káliumot, nyomelemeket, valamint A- és B-vitaminokat.


Élettani hatások


Az alma az egyik legnépszerűbb gyümölcs, amit gyógyhatásának is köszönhet. A benne található nagy mennyiségű ásványoknak és különböző B-vitaminoknak köszönheti elsősorban jótékony hatását.
A benne található pektin a héjában található cellulózzal együttesen béltisztító hatással rendelkezik. Fogyasztása így elősegíti a más táplálékkal elfogyasztott ásványok, vitaminok felszívódását, érvényesülését szervezetünkben.
Az almának rendkívül magas a savtartalma. Kimondott savassága ellenére a szervezetbe jutva lúgos termékké válik, így szervezetünk savtalanításába is besegít.
Jó tulajdonsága, hogy az íz leplezése végett olyan zöldséglékhez is keverhetjük, amiknek fogyasztásához egyébként nemigen lenne étvágyunk.


Információ és tanácsadás
:

Dr. Kopócsi Andrea
(20) 928-4425

e-mail: info@kimintvet.hu